diumenge, 30 de desembre del 2012

Atenció demà amb l'home dels nassos

Hi ha tradicions i tradicions, i n'hi ha que es conserven i d'altres que desapareixen o si més no perden força. Penso per exemple en el dia dels sants innocents i en l'home dels nassos. No els vull donar més importància de la que tenen, però sí que quan érem petits sempre ho comentàvem i les bromes del dia 28 eren molt innocents. Els diaris s'hi varen apuntar, i em sembla que ja s'ha deixat de fer.
Demà sortiré a veure l'home dels nassos i estic segur que me'l trobaré, però quan ho expliqui a casa no els farà cap gràcia. Els temps canvien i ara entenem el que ens explicaven els nostres pares. Ells varen viure uns canvis espectaculars, res a veure amb els que viurem nosaltres, si més no tan dràstics.
És cert que si el govern de Mas aconseguís organitzar la consulta, la situació que viuríem seria històrica, però els canvis organitzatius no tenen res a veure amb els canvis tecnològics que es varen succeir al llarg del segle XX. Per avenços que es pugui fer en Internet i comunicacions, mai representaran el salt que va suposar el telèfon, o la televisió. Els nostres fills tenen més facilitats que nosaltres en segons quines tècniques, però la diferència entre nosaltres i els nostres pares va ser espectacular.
Demà dilluns, darrer dia de l'any, serà una jornada de transició al nou any. L'any en què s'ha de construir tot el procés per a la consulta sobiranista, però també un any amb una pressió econòmica molt crítica. Serà un any on es podrà veure la capacitat dels nostres polítics de fer-nos avançar com a poble, però també la nostra capacitat com a poble de ser més assenyats que arrauxats.