dissabte, 15 de desembre del 2012

El PP converteix la majoria absoluta en dictadura

El sistema de democràcia parlamentària cau en perill quan hi ha majoria absoluta d'un partit polític. Els nostres dirigents han arribat a la conclusió que amb majoria absoluta poden fer el que volen sense que ningú els pugui aturar. Si a tot això hi sumem la interdependència dels tres poders, legislatiu, judicial i executiu, queda clar que el sistema democràtic no difereix d'una dictadura.
Tot això no és cap anècdota i posa en perill el respecte dels drets humans d'una societat cada vegada més malaltissa. És necessari que hi reflexionem i intentem trobar solucions a una crisi que no només és econòmica, sinó també política i del sistema.
Si l'executiu en un Parlament amb majoria absoluta es dedica a aprovar lleis a tort i dret que limiten la capacitat de gestió de les altres institucions, siguin comunitats autònomes o ajuntaments, ens trobem sense poder de reacció ni defensa dels interessos de la població que no combrega amb el partit en el govern. A més, com que no hi ha cap obligació a complir amb les promeses i programa polític defensat en campanya, ens trobem, com ara, que s'està fent tot al revés del que s'havia dit, amb l'excusa de la realitat.
No pot ser que el govern central bloquegi, per exemple, la capacitat d'ingressos de les autonomies i els obligui a complir amb la limitació del dèficit. No es tracta d'una estratègia econòmica, sinó política d'escanyar els govern autonòmics per augmentar la seva dependència respecte al govern central.
No es pot permetre que l'accés a la Justícia sigui prohibitiu per a les classes populars. impedint que les persones puguin acudir a la Justícia no és la manera de solucionar els problemes que s'arrosseguen des de fa tants anys al món judicial. Aquesta segregació és injusta i immoral, i el ministre hauria de ser jutjat pel Tribunal de Justícia Europeu.
No es poden eliminar drets adquirits amb l'esforç de molts, durant molts anys, com és el cas de l'avortament, per més majoria absoluta que s'hagi aconseguit en unes eleccions. No podem anar enrere perquè uns senyors retrògrads tinguin la paella pel mànec.
Vivim uns moments difícils que no voldria posar en el mateix pla de la dictadura que vam patir, i que la meva generació va viure els seus darrers dies, però sí que cal que ens adonem que són els pitjors moments de l'època democràtica.