dijous, 6 de desembre del 2012

La Constitució és com la caca. No es toca

Això escrivia la Laia, l'amiga de l'Empar Moliner, al ministre Wert. De fet, quan va convenir als dos partits majoritaris espanyols, bé es va modificar. Fa 34 anys que uns quants espanyols varen votar favorablement la Constitució. Aznar demanava l'abstenció i uns quants diputats del PP hi varen votar en contra.
Fa temps que es demana la seva reforma, però els que podrien tocar-la diuen que ja està bé, que no cal modificar res. Si us haig de ser franc, crec que no cal tocar res, perquè encara hi sortirem perjudicats. Mira què va passar amb el nou Estatut!
Una bona part de catalans no volen saber res de la Constitució espanyola, i és normal que la festa d'avui només es visqui en clau de festa laboral. Veient la fotografia de l'Alícia Sànchez-Camacho, la Llanos de Luna i dues guàrdies civils, rient... puc entendre que no és la meva festa.
Rajoy ho ha dit ben clar. La Constitució, tal com està, encara serveix. Als catalans, no. Però ara ja no cal, perquè tenim molt clar què és el que volem. Els catalans exigim el respecte al dret a decidir, i si majoritàriament decidim marxar, que ens deixin les portes obertes. No tenim por d'anar sols, en tot cas qui té por és el govern espanyol i la majoria dels seus ciutadans. Ara és massa tard. Si tant ens estimen, ens ho havien d'haver demostrat abans, i si no ens volen bé, no ens poden retenir.