dilluns, 17 de desembre del 2012

Ja tenim presidenta. El notari no hi és

Avui el Parlament català ha escollit presidenta en la persona de Núria De Gispert, que ja ho va ser a la darrera legislatura en què va haver de suportar els insults i fores de to del notari, aquell diputat que va entrar al Parlament perquè acompanyava al mediàtic i ara desaparegut Laporta.
Això dels mediàtics és un problema, i un inconvenient en propostes electorals de llistes obertes. No sempre la persona més coneguda és la millor per optar a dirigir un projecte polític. Més aviat acostuma a passar tot el contrari. Sortosament el poble és intel·ligent, i a la llarga els falsos profetes desapareixen. Núria De Gispert s'estalviarà els exabruptes del notari, però tindrà tres diputats que no li posaran fàcil, veurem excentricitats, però no insults ni menyspreu com d'altres.
Mentre els nostres diputats votaven qui havia de presidir el Parlament, els polítics espanyols continuaven fent declaracions contra qualsevol intent català de celebrar un referèndum. Aznar cada dia està més nerviós i està a punt de perdre els estreps. D'alguna manera, els nostres polítics haurien de ser capaços d'actuar amb total naturalitat i serenitat, perquè és la principal arma contra aquells que no tenen arguments.
Núria De Gispert presidirà el Parlament en una legislatura en què se'ns ha promès una consulta sobre el futur del nostre país. Una consulta que, d'entrada, el govern espanyol no pensa permetre i que pot portar a un acte d'insubmissió.
En situacions crítiques, es valora la capacitat de les persones que les han d'afrontar. Mas, si com s'espera és escollit president de la Generalitat, i Núria De Gispert, la segona autoritat catalana, hauran de mesurar la seva força, la seva capacitat de vèncer tots els obstacles legals i els il·legals.
Avui, amb l'elecció de la presidenta del Parlament català, s'ha col·locat la primera pedra d'una legislatura que farà història. Confiem que ens surti bé i ho puguem celebrar.