dilluns, 1 d’octubre del 2012

L'adversari del PSC no pot ser el PP ni C's

Contra qui pensa lluitar Pere Navarro? Qui és l'adversari a batre? Al meu entendre, Navarro diu que vol fer front a CIU, però actua per agafar vots al PP i a C's. Si això es confirma, penso que s'estarà equivocant.
El PSC és un partit gran, que passa per un mal moment, però és gran. S'equivocaria, doncs, si es dediqués a lluitar per la cadira de partits menors com són el PP català i C's. Entenc que l'anticipació de les eleccions autonòmiques l'ha perjudicat, i en aquests moments no està liderat per la millor opció. El PSC, malgrat les baixes sofertes, té ferms candidats a dirigir el partit. No hi ha hagut temps per endreçar-ho, i això ho patirà.
És una llàstima que Montserrat Tura s'afegeixi a la llista de baixes del partit, però Tura ja no tenia lloc dins de l'actual PSC. Això no vol dir que no pugui jugar un paper en la política del país. Desconec què pensa, però segur que té més d'una opció per continuar en política.
Estem vivint un temps històric, sigui quin sigui el resultat final. Això fa que cada dia hi hagi novetats, i que qualsevol moviment tingui les seves conseqüències. El president català ha sabut jugar les seves cartes i de ben segur que serà qui en traurà més benefici. Ho dèiem avui, un president que ens ha atipat de retallades obtindrà un augment de vots i escons al Parlament. ICV diu que ho dirà en campanya, però, agradi més o menys, la tonada de la cançó serà l'autodeterminació, i les retallades es veuran com a mal congènit, com si no es pogués fer res. Encara clamen grans economistes que l'obsessió per combatre el dèficit ens porta a la depressió.