divendres, 5 d’octubre del 2012

La immoralitat d'una Catalunya independent

Primer l'Exèrcit i després l'Església. Matisem. Estem parlant de militars nostàlgics de la dictadura i de bisbes franquistes d'extrema dreta. Tant a l'Exèrcit com a l'Església hi podem trobar persones normals, dialogants i demòcrates.
Sempre diem que els bisbes catalans són diferents, i el fet que el comunicat rebés quatre abstencions, com el nombre de bisbes catalans de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola, hi ha qui els hi assigna l'abstenció. Personalment pensaria el mateix dels bisbes catalans d'anys enrere, però dels actuals... permeteu-me que tingui els meus dubtes.
Sigui com sigui, entre polítics, militars, capellans i periodistes, la imatge que Espanya està ensenyant a la resta del món és pèssima. Realment els quaranta anys de dictadura varen fer molt mal, i en aquests 30 anys de transició democràtica hem avançat molt poc. I no podem culpar només la dreta rància que té Espanya, sinó que l'esquerra, de la mà de persones com Leguina, Guerra, Chacón... no hi desentona gens.
És evident que anirem sumant anècdotes, entre elles les manifestacions favorables a "la unidad de España" del dia 12 d'octubre, però el que cal és que les persones i polítics que creiem en la democràcia i en el dret a decidir, tinguem el cap fred i no ens deixem portar per aquestes envestides irracionals.