dimarts, 16 d’octubre del 2012

Ells diuen que la Constitució no ho permet

A algú se li ha acudit comparar l'actitud de la Gran Bretanya amb l'espanyola. De fet ens volen fer creure que també ens permetrien convocar el referèndum, però seria il·legal, perquè la Constitució no ho permet i... ja se sap que la Constitució és intocable! (menys quan interessa).
De tot plegat, si més no, n'obtindrem una fotografia clara, diàfana del concepte de democràcia que té l'Estat espanyol; el respecte a la veu i l'opinió de la ciutadania, i l'ús partidista i interessat dels organismes i institucions de govern. Avui el president català felicitava el Regne Unit i Escòcia pel seu respecte al vot ciutadà. Mas voldria tenir un interlocutor com té Alex Salmond, però això és somiar massa. Ni el PSOE en el seu millor temps, ni molt menys aquest PP amb reminiscències franquistes són uns interlocutors de fiar. 
El problema de Catalunya és que durant massa temps hem estat la mamella d'Espanya. Una mamella maltractada i espoliada. Com podem pretendre sortir de les seves urpes? de qui trauran tots els recursos per anar vivint de la rifeta? Siguem honestos. El Regne Unit pot viure bé sense Escòcia, però Espanya no ho tindrà tan fàcil. Viure podrà, però treballant més i millor que no pas ara.
Ells diuen que la Constitució no els ho permet, però no faran cap pas perquè no sigui obstacle per a la nostra autodeterminació. Escòcia pot molt ben ser que voti en contra de la independència. De Catalunya, en canvi, no ho tenen tan clar, més aviat pensen tot el contrari, i si ho pensen és perquè saben que no estem contents del seu tracte. 
Ningú es creu que la Constitució és intocable, però els va molt bé proclamar-ho i convèncer la població espanyola que els catalans actuem il·legalment i ens mereixem els pitjors càstigs. Em fa vergonya escoltar les declaracions de la senyora Cospedal. És trist el nivell dels polítics espanyols. Per cert, aquell noi que han condemnat a Cuba, per haver ocasionat l'accident que va provocar dos morts, era un polític important del PP juvenil. Un noi que li havien retirat el carnet de conduir per multitud d'infraccions, moltes d'elles d'excés de velocitat. El polític, com a servidor públic, ha de ser honrat i semblar-ho. Ha de donar bona imatge, perquè necessita la confiança de la gent. En un irresponsable no s'hi pot confiar.
Entretant, Pere Navarro defensa la convocatòria de dos referèndums. La vida continua!