diumenge, 28 d’octubre del 2012

Les enquestes que no agraden a SI

Aquests dies escoltem diferents demandes a la unitat, al seny, a no donar peu a que els altres es prenguin la nostra voluntat independentista com un joc o unes ganes de desestabilitzar la societat. No podem jugar en foc i hem de ser molt clars en les nostres reclamacions, i que els nostres polítics actuïn dins la legalitat, exigint els canvis que la societat demana i no imposant allò que ens fa esclaus i dependents.
Penso que la societat catalana és intel·ligent i sensible, i que busca els polítics que més garantia d'èxit i serietat aporten. No ens ha d'estranyar que les enquestes aportin uns resultats que potser no ens agraden, doncs el món no és necessàriament tal com el veiem nosaltres. El món és complex i divers. Per què ho dic?
He vist al diari una publicitat de SI, el partit que lidera el notari López Tena, que justificava el per què les enquestes que aquests dies apareixen a la premsa els deixen fora del Parlament. Com podeu imaginar no és culpa d'ells, ells mai la tenen, la culpa és dels mitjans autonomistes que en el fons no volen la independència. Doncs si la independència ens ha de venir de la mà dels tres diputats actuals, o dels que puguin sortir escollits el 25N, ho tenim clar!
El camí l'hem de fer junts, i el que sabem és que SI va a la seva. La conclusió a què arriba la societat catalana és que si volem una opció triomfadora i eficaç, aquesta no serà mai la de SI. Les enquestes són això i el que compta són els resultats electorals. De moment, però, les enquestes es mouen dins la lògica i no poden sorprendre a gairebé ningú. Només, potser, als que només es miren a ells mateixos i no tenen l'encert d'aixecar els ulls i veure el bosc.