dimarts, 23 d’octubre del 2012

Wert persisteix amb l'espanyolització

És ignorància, provocació o mala fe? Com pot ser que en tot Espanya, i en tot el Partit Popular no hagin trobat una persona mínimament intel·ligent, sensata i amb el carisma suficient per estar al capdavant del ministeri d'Educació i Cultura, sense haver d'anar a petar a un tertulià qualsevol de la infame cadena Intereconomia!
És cert que em queixo del ministre i no m'adono que el seu president tampoc és per celebrar massa res. Com a mínim, però, xerra menys i per tant no diu tants disbarats.
El ministre insisteix amb el seu propòsit d'espanyolitzar els catalans, un objectiu que deu perseguir des del seu passat per Intereconomia. No s'adona que cada vegada que insisteix en espanyolitzar-nos, ens sentim més catalans i menys espanyols. Fins i tot aquells que podíem haver pactat una relació federal. I recordo les paraules del rei espanyol quan remarcava els valors d'una llengua, l'espanyola, que no havia estat imposada a ningú.
Ni el dictador en ple rendiment va aconseguir espanyolitzar-me, i això que m'havia prohibit parlar en català en llocs públics. Aquesta va ser la raó perquè arribéssim a estimar tant la nostra llengua, i reforcéssim la nostra identitat. La tàctica del ministre no el beneficiarà, però servirà per radicalitzar més els posicionaments i enfrontaments. Si Rajoy vol dialogar, que convidi el seu ministre a callar i comportar-se.