dilluns, 22 d’octubre del 2012

La poca imaginació d'ICV

El PSC desorientat, com diu Balmón, i ICV sense imaginació (el lema de la campanya és ridícul i fa pena), ja tenim dos partits que poden repartir-se el pastís, CIU i ERC.
El gran ventall d'opcions polítiques et permet escollir la millor per a cada ocasió, cosa que no poden dir els espanyols. El problema, en tot cas, és que es tracti d'opcions fiables, de confiança. Alguns partits es perden en la mateixa campanya electoral. La por del PP i el lema d'ICV, per exemple, donen força a CIU, i l'ajuden a fer amics i que més persones el vagin a votar.
La desorientació del PSC, que necessita temps per trobar un líder amb cara i ulls (en tenen de molt millors que l'actual), i temps per construir el nou partit que fa falta a Catalunya, també afavoreix  CIU.
La novetat en aquestes eleccions serà la participació de la CUP, que està per veure a qui li tocarà el rebre, és a dir, de quins vots es nodrirà. I per una altra banda hi ha SI que l'anterior vegada es va veure afavorida per la imatge i carisme, llavors, de Joan Laporta. M'imagino que les sortides de to i la mala educació del notari Tena els pot dur a desaparèixer del Parlament. Catalunya necessita uns independentistes més responsables i sense tant d'ímpetu. ERC? La CUP?
C's està buscant els vots perduts del PP i el PSOE (els nacionalistes espanyols del PSC), i això els pot permetre fins i tot augmentar el nombre de diputats. El resultat d'ICV, si millora, com caldria esperar, no serà gràcies al lema de campanya ni al discurs ensopit i monòton de Joan Herrera, sinó als vots rebotats del PSC.