dijous, 16 de setembre del 2010

Visita al Sinera

Aquesta tarda hem fet una visita a la nova escola Sinera, inaugurada aquest curs escolar i per tant encara poc trepitjada. Tothom ens havia parlat molt bé de com havia quedat i per tant hi anàvem amb el convenciment que ens agradaria.
S'ha de dir que des de fora, la sensació que tens resulta estranya, perquè veus molt ciment i res et fa preveure el que et trobaràs un cop ets a dins de l'escola. Perquè precisament una de les coses en què destaca és en la lluminositat de tots els seus espais. És també una escola molt ben pensada, tant pel que fa a la seva distribució com en l'accessibilitat i la independència de les diferents dependències. 
L'arquitectura ha tingut en compte les necessitats dels seus usuaris, la mateixa organització de l'empresa, en aquest cas un centre educatiu infantil, i també els possibles usos per part d'altres entitats externes. Una població com Arenys no pot gaudir de molts equipaments com l'escola Sinera, i per això és important que tingui la màxima utilitat i se'n pugui treure el màxim profit per al més gran nombre de persones i entitats.
Els que visitàvem l'escola recordàvem en veu alta el nostre pas per centres, algunes vegades depriments, que tindrien moltes coses a envejar. El mateix gimnàs (que apareix a la fotografia), no tenia l'aspecte fred que esperes amb instal·lacions d'aquest tipus, sinó que resultava acollidor com tota l'escola.
Arenys pot estar content d'aquest nou equipament de què gaudim des d'aquest mes de setembre i ara caldrà que en sapiguem treure el màxim profit.