dimarts, 7 de setembre del 2010

Comença el compte enrere

Avui s'ha sabut oficialment que les eleccions autonòmiques seran el diumenge 28 de novembre, i els partits polítics ja poden començar a quadrar el calendari i la seva agenda. Són uns vuitanta dies que cal planificar minut a minut, per aconseguir brodar una campanya que venci el gran enemic de l'abstenció.
C's ja ha fet el primer pas amenaçant portar als tribunals Montilla i Maragall, si no deixen d'aplicar la política d'immersió a l'escola, d'acord amb la sentència del Tribunal Constitucional. Unes declaracions que poden conduir C's a repetir representació al Parlament. Un Parlament que pot veure créixer el nombre de partits, sobretot si els nous grups independentistes aconsegueixen engrescar suficients persones. Un Parlament que pot veure canviar els pactes de govern i deixar enrere set anys de canvi que havien de suposar un revulsiu després de 23 anys de govern de CIU.
El mateix dia que La Vanguardia publicava dades estadístiques sobre el grau de suport a la independència que, de manera estranya, ha baixat en set punts. Dic que és estrany perquè tot feia pensar que ens trobàvem en un boom independentista, però sempre la realitat sorprèn a qui només mira en una sola direcció, on hi ha els seus.
M'estic acostumant a llegir els fòrums que s'originen a partir de les notícies dels diaris virtuals, i avui em fixava en la notícia de l'amenaça de C's, que comentava abans, i es bo adonar-se que una mica més enllà del nostre entorn més immediat, hi ha opinions totalment contràries a les que molts ens volen fer creure que són majoritàries. Unes opinions que poden engreixar la maquinària de l'anticatalanisme que caldrà observar en què es converteix de cara als resultats electorals.
Montilla demana missatges clars i joc net, en una campanya que serà llarga, però que ningú podrà negar l'herència d'uns anys molts complicats, en què hi ha hagut joc brut i tampoc s'han sabut explicar bé les coses. Seguirem la campanya de prop i l'anirem comentant.