dissabte, 4 de setembre del 2010

Final de festa

Arribant al final de les festes d'estiu, ens trobem la celebració del Pla dels frares, vuit dies abans de la festivitat de l'Onze de setembre. La tradició arenyenca de les festes de carrer s'inicia a principis d'estiu amb el carrer del Tossol i s'acaba quan arriba la tardor. Una bona manera de conrear les relacions de veïns, per evitar que la vida en societat ens deixi indiferents.
No hi ha cap secret ni cal buscar-hi valors artístics, fantàstics grups municipals... és la simplicitat plena de valors socials, de sentir-se membres de l'entorn, veïns amb les pròpies febleses i riqueses, que tenen ganes de compartir una estona per parlar del que més els plagui, sense cap guió preestablert.
Aquest vespre-nit he participat de la festa del Pla dels frares, convidat per la Cinta que és una de les ànimes de la Festa, on hi dedica molt esforç, perquè s'ho estima i perquè estima molta gent que mai li agrairà prou. 
La crisi econòmica ens farà canviar alguns hàbits i caldrà reduir despeses, però les festes de carrer podran continuar celebrant-se perquè els únics recursos que requereixen són els humans i aquests estan garantits per la il·lusió i entrega de tothom. Si mai predominessin els econòmics, faríem un flac favor a la festa i seria el principi del seu final.