dimecres, 2 de juny del 2010

Bandera blava

Avui s'ha sabut que la platja del Cavaió ha obtingut un any més la bandera blava. És un èxit de tots i totes les persones que ho han fet possible, amb la regidoria de Medi Ambient al capdavant. Amb l'obtenció de la bandera blava, però, no s'acaba la feina, sinó que ara convé que es continuï treballant perquè la qualitat de la platja es mantingui tota la temporada.
La feina que es fa per aconseguir una platja que mereixi el reconeixement internacional és molta, però només ho saben les persones que hi intervenen, les quals es troben periòdicament per anar coordinant tots els serveis afectats. 
Mentre això passava, el senyor Obama es trobava enfangat fins al coll, amb les taques de petroli que arriben a les platges del golf de Mèxic, pel vessament que es va produir al pou que explota la companyia BP.
A Arenys tenim la sort que no passen petroliers a prop, ni hi ha pous d'extracció de petroli, però de tant en tant algun vaixell fa neteja tot llançant la porqueria al mar. L'incivisme també existeix entre els navegants i es fa difícil de solucionar.
Avui quan he sabut que es concedia la bandera blava a la platja del Cavaió em preguntava... què passarà quan tinguem la platja ordenada, sense aquesta massa de cotxes mal col·locats, amb un passeig que faciliti el passeig de gent gran i quitxalla? Sortosament tot fa pensar que aviat ho podrem experimentar. Llavors la bandera blava quedarà curta i s'hauran d'inventar un altre color.