dimarts, 29 de juny del 2010

Som una nació

Fent zapping he anat a parar al canal de la CNN que estaven parlant del tema estrella del dia, és a dir, de la sentència del Tribunal Constitucional, i inconscientment he anat a mirar la tendència política dels tertulians. He pogut comprovar que no es tractava de la típica tertúlia televisiva casposa de pensament ultradretà i en relació a Catalunya, d'un fanàtic nacionalisme espanyol. De totes maneres es podia veure que eren espanyols i que no entenien el fet català, però malgrat tot era un discurs que es podia escoltar. Una cosa és no estar d'acord amb una opinió i l'altra haver d'aguantar insults i injúries.
M'ha cridat l'atenció, però, que repetien una i altra vegada que la manifestació prevista per al dia 10 de juliol l'havia convocat el president de la Generalitat, el senyor Montilla, i és clar, considero que si hi ha un conductor de la tertúlia, aquest ha d'estar molt atent a les notícies i rectificar els tertulians quan s'equivoquen. Montilla s'ha fet un tip de desmentir que fos el convocant de la manifestació, encara que pugui participar-hi.
Òmnium Cultural està on li toca estar en totes les ocasions que els catalans necessitem anar junts, i cal que el seu compromís es vegi correspost per nosaltres. Malgrat tot, i ja ho deia ahir, tot i que és bo que Espanya s'adoni de la resposta dels catalans davant la sentència, caldrà planificar bé l'estratègia i no deixar-nos portar només pels sentiments identitaris, sinó que hem de buscar complicitats entre tots els catalans, també d'aquells que encara no veuen necessari un referèndum, una independència o ni tan sols una autonomia, però que els podem convèncer de la necessitat de més autogovern, per sortir-ne tots guanyant.
De moment, manifestem el nostre dret a decidir i tornar a demanar, després de molts anys, que volem l'estatut d'autonomia.