dimarts, 9 de febrer del 2010

Massa demagògia

Avui el Congrés de Diputats ha tornat a votar en contra de la posició del partit en el govern i l'han derrotat. La manca de majoria absoluta ha fet que la unió dels partits de l'oposició els deixés en minoria i perdessin la votació. El Congrés ha aprovat la reducció en un 25% el nombre d'alts càrrecs i assessors, una actuació que no dic que no sigui oportuna, però a vegades hi ha molta demagògia. Això precisament és el que ha acusat el diputat Ridao al representant del Partit Popular, el senyor Rafael Merino. I és que semblava que ja no tornaria la famosa frase del passat "Váyase señor González", en aquesta ocasió, "señor Zapatero".
Ho deia l'altre dia i és una evidència: governar en temps de crisi no és gens agraït i en canvi enforteix l'oposició, sobretot si aquesta és demagoga, i això és el que passa al Congrés de Diputats com també trobaríem a altres institucions. Malgrat tot, encara que no siguin efectives hi ha accions que serveixen per donar exemple i ajuden a reflexionar i fer veure que en temps de crisi s'ha d'estalviar, o si més no evitar malgastar recursos.
I fixeu-vos que una de les acusacions més populistes és aquella que eliminaria totes les institucions autonòmiques perquè les consideren supèrflues i innecessàries, però el fet és que es confon eficàcia econòmica amb centralisme polític. Si veritablement fóssim capaços de trobar el model més eficaç, seria el de la descentralització, el de la finestreta única, però això no agrada a qui li tocaria afluixar.