dilluns, 8 de febrer del 2010

La gran conspiració

Avui ens despertàvem amb la notícia d'una conspiració contra el govern espanyol, al darrere de la qual hi havia l'expresident Aznar, amic de l'editor de Financial Times, el senyor Rupert Murdoch. Fins i tot, a Internet, podies llegir: "un diari d'Aznar intenta enfonsar l'economia espanyola". En un altre lloc trobaves: "El grupo mediático Murdoch que fichó al ex-presidente Aznar ataca a España".
Tot plegat s'argumentava pel fet que Murdoch va nomenar Aznar membre del Consell d'Administració de News Corporation, i que avui el Financial Times publicava un article sota el títol: "Una España torpe guiará Europa".
Sigui com sigui, avui la ministra d'Economia s'ha afanyat a visitar la capital europea financera, London, per explicar que no estem tan malament. Que no ens podem comparar amb altres països del mediterrani, sinó que serem capaços de superar la crisi. Que no volem ser la ventafocs d'Europa.
El govern de Zapatero no tan sols té problemes de confiança a dins, sinó que també a fora desprèn desconfiança. D'aquí, però, arribar a afirmar que hi ha una conspiració tramada per Aznar, hi ha una gran distància. No cauré en la trampa d'afirmar o negar la notícia, perquè tot és possible, però en tot cas es tractaria d'un greu error del senyor Aznar, que no seria el primer, ja que tots en recordem com a mínim dos: l'excusa per entrar a atacar l'Iraq, i l'estratègia mediàtica posterior a l'atemptat terrorista de Madrid.
Veurem si la senyora Elena Salgado serà convincent durant el seu viatge a les capitals europees, i si aconsegueix un marge de confiança vers el govern espanyol i el país en general. L'oferiment de CIU de consensuar amb els partits un pacte d'estat, hauria de ser seriós i ben rebut, encara que en política tot sembla un joc, i dóna la impressió que interessa més els beneficis que en puguin treure els partits polítics que no pas l'anar bé del país. Haurem d'anar seguint amb què queda tot plegat i la bondat o engany de les paraules dels nostres polítics. Però que tot això no es faci oblidar que entretant hi ha molta gent que s'ho està passant molt malament, i no els podem fallar.