dissabte, 20 de febrer del 2010

Cada terra fa sa guerra

Al PP li agradaria ser holandès i que el president del PSOH convoqués eleccions anticipades. Això és el que demana des de fa temps, fins i tot que els diputats socialistes qüestionin el president i no li renovin la confiança. O bé Mas, ja que es tracta d'un tripartit a la holandesa.
Però a casa nostra és més inusual, potser perquè també som més sensacionalistes davant les crisis de govern. Aquí som tremendistes i barregem conceptes i sensacions.
Hauria de conèixer la situació concreta més profundament, però sempre he cregut que els partits polítics dels països del nord d'Europa són més coherents en la defensa dels seus principis. No sé si això dóna prou estabilitat al país, però segur que convencen millors els seus electors. A casa nostra tens la impressió que tots els partits, si més no els més grans, pensen el mateix i el que busquen és assolir el poder. Es tracta de veure qui aconsegueix col·locar els seus a dalt, però sense importar massa els principis que els identifica o si més no pregonen.
La impressió que tinc d'aquests països està més o menys en la línia d'una cosa molt diferent com és la seva organització funcional i la manera com es dissenya la ciutat, els nuclis de convivència. A Holanda o Bèlgica també, em crida l'atenció la barreja de cotxes, ciclistes i vianants, a diferència de casa nostra que ho tenim tot ben separat, però no vol dir que més protegit i ordenat. Tot i que cada vegada anem copiant dels països del nord, aquest aspecte és més complicat perquè té molt a veure amb la manera de ser, i del territori. No sé si també en política copiarem, o ens mantindrem amb la nostra.