dimarts, 25 d’agost del 2009

Crida a la unitat

Ens passem la vida demanant unitat als polítics de casa nostra i quan un d'ells s'hi posa seriosament, els altres no s'ho creuen... Cinisme?
No sé si estaríem parlant de proposta cínica o bé de ceguesa descomunal, però la sortida que va tenir ahir la presidenta del Partit Popular català, no sé com entendre-la. Resulta que el PP demana a la resta de partits que s'actuï de manera unitària davant l'esperada sentència del Tribunal Constitucional, una sentència provocada en gran part per ells mateixos, en presentar un recurs contra l'Estatut. O sigui que el PP que va contra l'opció majoritària de la població a qui diuen servir, espera que el Tribunal Constitucional els doni la raó, i a més que tota la resta de partits els vagi a la banda. Sarcasme?
Actuant d'aquesta manera difícilment recuperaran la confiança de la ciutadania. Jo estic d'acord en la demanda del PP, perquè sempre hauríem d'haver anat tots d'acord per defensar els nostres drets, però no ens podem quedar en el discurs, sinó que cal demostrar-ho amb fets, i el Partit Popular fa molts anys que va prendre el camí de la defensa de qualsevol actitud i posicionament contrari al dret a l'autodeterminació i del sobiranisme dels pobles (no és l'únic) El PP juga amb l'arma de la desestabilització per interessos de partit, i amb ells difícilment s'hi podrà anar de costat, com a mínim a l'hora de defensar els drets del poble català.