dilluns, 3 d’agost del 2009

Sentència a recórrer

Aquí tothom recorre, encara que si la llei ho permet... potser és normal que es faci, però el que no s'entén tant és allò de la independència dels tres poders. Com anem veient en tots els casos de ressò, tot es fa sota la influència de la lluita entre els partits polítics, dificultant que la ciutadania entengui el joc que es practica i fins i tot el sentit de les sentències.
No sé si era divendres o dissabte que parlava de les decisions del president veneçolà, i semblava evident (des del meu punt de vista) que la seva voluntat era d'aferrar-se al poder i eliminar qualsevol obstacle o dificultat per continuar sine die, justificant-ho com a mesura per defensar els pobres. El cas del PP de València i concretament del president de la Generalitat valenciana, no té la transcendència ni el descaro de Chávez, però els electors cada vegada desconfien més dels elegits, i els demòcrates del sistema democràtic.
Jo no sé què hi ha de veritat sobre els vestits del president valencià, però la picabaralla està servida i el respecte al poder judicial en perill; al poder executiu ja fa temps que se li ha perdut el respecte i la imatge del legislatiu no és pas millor.
Necessitem que tots aquests estira i arronsa entre el poder judicial i l'executiu cessin i que tots plegats agafem una mica de seny. L'honradesa dels polítics s'ha de demostrar, i vetllar perquè no hi hagi corrupció, però no podem estar tot el dia barallant-nos i deixar de solucionar els problemes reals de la nostra societat.
El Partit Socialista del País Valencià fa molts anys que va a la deriva, però no aconseguirà recuperar el govern a base de querelles contra el Partit Popular. La insistència de l'oposició en acusar els que governen no sempre dóna el seu fruit. Cada vegada les persones estan més cansades dels retrets i desitgen, desitgem parlar en positiu i demostrar els errors dels altres a partir del que construïm.