dijous, 7 de juny del 2007

ETA novament

He esperat a parlar-ne, no pas perquè no li doni importància sinó tot el contrari. És massa important com perquè improvisés comentaris, com també és massa greu per utilitzar-ho políticament, i això passa.
No pot ser tanta imprudència, no pot ser tanta maldat. Com es pot acceptar que els grans partits espanyols juguin amb la seguretat de la ciutadania, per interessos partidistes? Fins quan el PP utilitzarà el terrorisme d'ETA per desgastar el govern del seu adversari polític?
L'únic culpable és ETA, però ni el PP ni el PSOE han estat a l'alçada política que es podia esperar. Si s'està pel diàleg s'ha de dialogar. Si es vol resoldre el terrorisme cal caminar junts, però caminar. És impossible avançar si no hi ha moviment, i això és el que ha passat.
No podem justificar ni tan sols explicar l'actitud d'ETA, però cal un govern fort, que no estigui sempre pendent del partit de l'oposició, que demostri que té clara la seva posició i la sàpiga defensar a tot arreu.
Prou irresponsabilitat, més seny i més unió entre els demòcrates. Haurem de continuar demanant diàleg. També en necessitem a Catalunya encara que la nostra manera de fer-ho és a partir del propi diàleg.