dimecres, 27 de juny del 2007

Mataró i Arenys de Mar són notícia

Ho avançava ahir, entre línies, finalment han estat vint-i-tres poblacions, amb un total de vint-i-quatre projectes seleccionats a la quarta convocatòria de l’anomenada Llei de Barris.
Mataró presentava un ambiciós projecte urbanístic i social, per als barris de Rocafonda i El Palau. Uns barris que necessiten rehabilitar-se per evitar-ne la degradació, i millorar les condicions de vida dels seus habitants. L’import global del projecte està valorat en 13,8 milions d’euros, i la subvenció de la Generalitat és del 50%, és a dir, 6,9 milions.
Arenys de Mar va presentar el projecte de rehabilitació del barri de Sant Elm, als voltants del mític cementiri de Sinera. El cost previst és de 3,2 milions, i la subvenció de la Generalitat serà d’1,6 milions d’euros.
Tindrem temps de parlar-ne, perquè es tracta d’una actuació important, amb una aportació municipal considerable, si tenim en compte els límits pressupostaris del nostre Ajuntament, i l’escassa capacitat d’endeutament.
L’aposta del govern municipal anterior ha donat bons resultats, i tots els arenyencs n’hem d’estar satisfets i agraïts. Haurà estat l’anterior govern, al presentar la proposta de projecte, i ho serà l’actual govern, si aconsegueix mantenir l’equilibri pressupostari i territorial, a l’hora d’invertir en el projecte, els grans protagonistes de la notícia, però n’hi ha d’altres: els veïns, que amb la seva tenacitat han aconseguit que l’administració pública hagi respost amb una actuació transcendental per al futur del barri de Sant Elm.
Deixeu-me que anomeni una persona que a tots ens ve al cap, i de qui li coneixem la seva persuasió a l’hora de demanar actuacions per al barri de Sant Elm: la Pepi. Ella avui ha de sentir-se molt feliç, perquè la seva contribució ha estat important. La Pepi, forma ja part del grup de personatges rellevants de la nostra vila.