divendres, 22 de juny del 2007

Fira del Solstici d'Estiu, 25 anys

La Fira del Solstici d’Estiu compleix 25 anys, i els seus organitzadors n’han d’estar orgullosos, atesa la bona acollida que any rere any rep per part dels firaires i també dels visitants.
Trobareu diferents informacions a Internet, ja sigui a Ràdio Arenys, Vilaweb, la web municipal o de la mateixa associació. Aquí ho dedico a reconèixer el treball que els seus organitzadors realitzen durant una bona part de l’any, per aconseguir tres dies de fira, amb varietat de productes, ben escollits, tant a nivell qualitatiu com de diversitat.
No dic res de nou si parlo de la necessitat que hi hagi persones disposades a posar-se al davant de les coses. Són persones que es fan imprescindibles per l’interès i dedicació esmerçada. És important que rebin tot el suport possible, tant de l’administració com de la pròpia ciutadania.
La capacitat de liderar projectes acostuma a venir de naixement, però una persona també pot aconseguir-la a base d’esforç i voluntat. Sempre he admirat les persones que estan implicades a mil llocs, i em preocupen aquelles altres que no mouen el cul de la cadira.
Arenys de Mar compta amb una quantitat estimable de persones compromeses, i això s’ha de treballar, amb agraïment i reconeixement. A l’administració local no li cal inventar grans coses, sinó donar suport a les iniciatives dels vilatans, i en tot cas afegir tot allò que hi pugui mancar, i sigui de l’interès general.
Sant Joan és la festa dels països catalans, la festa que ens recorda la nostra identitat, la festa de la flama que ens il·lumina i ens ajuda a avançar davant les adversitats. Sense voler ser irreverent, penso en la Pentacosta, i la seva il·lustració amb les llengües de foc sobre el cap dels apòstols. La flama del Canigó ens obre les portes del nostre sentiment nacional català.