dimarts, 5 de juny del 2007

La responsabilitat del pacte

Sigui quin sigui el pacte que s’aconsegueixi, els responsables directes saben que rebran crítiques, i els espectadors passius també ho haurien de saber. Davant d’això és evident que els partits que poden decantar el pacte, cap un costat o l’altre, han de ser molt escrupolosos i valorar tots els pros i contres.
La lectura d’aquests quatre anys de mandat CIU+PP, cadascú l’ha fet a la seva manera, i els partits també. Ara és hora d’analitzar el futur, i per alguns, és l’hora de decidir amb qui volen governar, amb qui es trobaran més còmodes, amb qui podran assolir més tros del seu programa electoral.
Una vegada presa la decisió, tothom hi dirà la seva, però serà el moment de començar a treballar, i de justificar tot allò que s’ha dit, promès i predicat durant la campanya electoral, però també durant els quatre anys de mandat, des de l’oposició, o des del govern.
Estic convençut que tots els partits que han obtingut representació al Consistori, han valorat i continuen valorant quin haurà de ser el paper en aquest nou mandat. Un paper que es podrà fer des del govern, però també un paper que es pot fer des de l’oposició.
Qui pensi que només es pot triomfar si es governa, va errat. A vegades és pitjor un mal pacte de governar que quedar-se a l’oposició. Això que potser ho veuen els escollits, cal explicar-ho bé als electors. Al fons de tot hi ha d’haver coherència amb els missatges donats en campanya; fermesa en la construcció dels objectius fixats, i valor per donar la cara davant les dificultats.
A Arenys de Mar les matemàtiques fan que hi hagi dues candidatures que no siguin decisives, ja que el seu vot no fa canviar res, però això no vol dir que no puguin ser importants a l’hora de governar, ja que al seu darrera hi ha valors i vots.