dimecres, 11 de gener del 2006

L'alcalde no dimitirà

L’alcalde d’Arenys de Mar no dimitirà pels fets de la nit de naps perquè no se sent responsable polític. L’alcalde considera que va obrar correctament quan va preveure reforços dels mossos d’esquadra atesa l’experiència d’altres anys. L’alcalde considera que la nit de naps no va funcionar bé per culpa d’una minoria i que la policia autonòmica va haver d’actuar per evitar més danys a la població i al seu patrimoni.
L’alcalde acusa a ICV i ERC de fer demagògia davant dels fets i assegura que tampoc dimitirà perquè no s’entengui amb els joves per “qüestions genètiques i cromosòmiques”. El problema però és que ningú de l’equip de govern és capaç d’entendre’s amb els joves, i també n’hi ha que ni amb joves ni grans. L’alcalde està rodejat de polítics poc capaços de tirar endavant un projecte de futur per Arenys, amb un regidor de Cultura sense la mínima sensibilitat ni preparació per no fer-nos avergonyir en més d’una ocasió. Amb un regidor de Seguretat Ciutadana que s’assabenta dels fets en retard. Amb un regidor de Comunicació i Promoció Econòmica a qui ha retirat la confiança política, tot i la seva lleialtat. I així podem anar continuant.
No és la primera vegada que veiem a polítics de cert talent voltats de gent mediocre i no deixem de preguntar-nos el per què. En aquestes situacions no es fa estrany que en les debilitats del polític de torn no tingui a ningú capaç de donar-li suport i complementar-lo. El nostre alcalde aguanta molt malament les crítiques i és poc amic dels qui no callen les seves opinions. És per això que l’alcalde es comunica tan malament amb els joves, perquè aquests són per naturalesa rebels i difícilment accepten les regles. Però són els joves els continuadors de la història del nostre poble i no podem obviar-los per la nostra incapacitat de diàleg i discussió.
L’alcalde no dimitirà perquè l’oposició li ho ha posat molt fàcil. Mai com ara, des de la sortida del regidor Lluís Blanchar, ha tingut una tranquil·litat tan feliç. Per qui s’hi troba, hem de reconèixer que treballar a l’oposició és difícil i desagraït. Encara més quan el govern té majoria absoluta. Ara però, l’alcalde està descobrint que es pot governar en minoria i això pot ser bo per una població acostumada a pactar la majoria absoluta des del començament de la legislatura. L’oposició però també té responsabilitats i ha de donar la cara quan hi ha turbulències i això a vegades es troba a faltar.
El tripartit a l’anterior legislatura tampoc va saber-se comunicar amb els joves i aquests es mantenen lluny de la política i de l’interès per participar en el govern del seu municipi. Aquesta és l’assignatura pendent d’Arenys i no aconseguirem sintonia mentre manqui diàleg i respecte, per una i altra part. La sintonia amb els joves ha de despertar el seu interès per formar part d’aquesta societat diversa i a vegades contradictòria, però sempre de la mà del respecte, el diàleg i la pau. Tots plegats encara n’hem d’aprendre molt!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que s'està focalitzant massa sobre l'actuació del consistori en aquest afer. Les dimissions haurien de venir d'un altres costat: les forces de seguretat.

El més greu de tot plegat és sentir-se indefens davant del que t'ha de defensar. Qui controla els Mossos?

La politització de tot això està deixant de banda el fet més greu de tot plegat: que els Mossos abusessin de la seva posició per atonyinar els joves (i torturar-los?)

Volem resposabilitats per part del cos de Mossos d'Esquadra.

Aquest dia marcarà un abans i un després: dubto que des de la nit de reis cap arenyenc confiï amb els Mossos. Jo almenys, a partir d'ara els veig amb por.

Xavi