divendres, 6 de gener del 2006

Els reis han passat per casa

Ahir la nit vàrem seguir la cavalcada de reis a Vic, com hem anat fent any rere any. El fred no es va espantar encara que els nostres peus ho varen notar. La Clara estava molt il·lusionada i havia fet una llista ben llarga i ja feia massa dies que es trobava neguitosa. La nit màgica va arribar i tots ho vàrem agrair.
La majestuositat de la cavalcada il·lusiona a qualsevol. No pot ser que tot allò sigui inventat. És massa bonic per no creure-hi. Tothom
està content, els pares que ens cau la baba només de veure gaudir als nostres fills, i aquests embadalits davant de tanta solemnitat i tantes il·lusions i esperances.
Els reis han passat per casa i aquest matí ens han fet aixecar més aviat del compte per comprovar que ens havien deixat regals per a tota la família. Nosaltres havíem dormit tota la nit mentre d’altres es dedicaven a mantenir la tradició de penjar naps i cols als balcons de les cases. Uns joves que no creuen en els reis i que cada vegada atrauen més les forces de l’ordre públic. Els mossos d’esquadra ja comencen a ser protagonistes habituals de la nit de naps i cols.
Mentre obríem els regals, uns quant
s joves es recuperaven d’algun cop rebut durant la nit, i potser algun d’ells encara no havia pogut arribar a casa (segons sembla hi va haver tres detencions després d’una càrrega policial. Aquesta informació encara no l’hem pogut contrastar).
Ara sí que podem donar per acabades les festes de Nadal i Cap d’Any. Ja hem complert la tradició i ens disposem a tornar a la normalitat amb un ull posat a mitjans d’abril, quan celebrarem la festa de Pasqua.
L’Ajuntament també tornarà a la normalitat. El pressupost es va aprovar inicialment i no creiem que s’hi presentin esmenes, encara que segons diu el PSC, el Pressupost que el govern municipal ha penjat a la pàgina web de l’Ajuntament no es correspon al pressupost aprovat pel Ple Municipal de desembre. Potser, a l’haver convocat el Ple el dia 28, l’equip de govern va inventar-se una innocentada i els grups de l’oposició no es van assabentar del què portaven a aprovar.

Aquest any ens han promès crear la figura del vilatà i cal esperar que compleixin la paraula. Personalment l’estic esperant per demanar que l’Ajuntament deixi de discriminar-me pel fet que el seu horari d’atenció al públic coincideix amb el meu horari laboral, i no sóc pas l’únic a qui li passa. També per l’horari de SOREA, que gestiona el subministrament de l’aigua, que encara té la franja horària més reduïda, i podríem anar nomenant més organismes i entitats públiques o que exerceixen serveis públics, que tenen poca consideració als ciutadans a qui diuen servir.
M’agradaria pensar que quan diuen que pensen en les persones, s’ho creuen de veritat i ho posen a la pràctica. Ja estem massa tips de tanta promesa buida de contingut i tanta mentida electoralista. Ens ho solucionaran els partits polítics? Caldrà que entri en joc la ciutadania en llistes d’independents?

1 comentari:

Ramon Vinyes ha dit...

En data d'avui ja s'han publicat els pressupostos correctes. No era una innocentada. Per cert la frase final que fas no la trobo gens encertada...els partits polítics no són ciutadania? però sí les llistes d'independents?