diumenge, 29 de gener del 2006

Carta oberta als grups municipals

Benvolguts representats polítics. Des de la nit de naps i cols el nostre poble està passant per una situació desagradable i delicada. Les conseqüències dels fets ocorreguts la nit de reis encara no les podem valorar del tot, perquè hi ha una sentència pendent que pot comportar la pena de presó per a un jove arenyenc.
És cert que aquests esdeveniments no han mobilitzat tota la població sinó una part d’ella, la més propera als fets tradicionals entre les quals hi ha la nit de naps i cols. Tot i així però, no podem obviar el que està passant i cal afrontar-ho sense més espera per evitar una fractura a la població.
La responsabilitat dels càrrecs públics per aconseguir un bon clima entre la població és alta i els ciutadans hem de col·laborar-hi. Independentment de la culpabilitat que vulguem atribuir a les diferents persones que de manera directa o indirecta varen participar dels fets de la nit de naps, hem d’evitar crispacions, insults i menyspreu, que no ens portarà enlloc.
No per haver-se escoltat mil vegades deixa de ser fonamental la necessitat de dialogar entre totes les parts per tal de llimar diferències, assumir la nostra part de responsabilitat i aconseguir que en futures edicions aquests fets no es repeteixin, no només en aquesta festa sinó en les altres que la nostra població celebra.
Els grups municipals d’Arenys de Mar s’han definit amb més o menys contundència, en una o altra posició. Ara però és l’hora d’asseure’s en una taula i redreçar el camí que aquests darrers dies s’ha seguit i que de ben segur no ens porta a cap lloc.
Cadascú jutjarà la posició que han pres els diferents grups polítics i, en tot cas, decidirà l’any vinent a qui dóna suport per governar el nostre municipi. No n’hi haurà prou en valorar les paraules i manifestacions sinó que ens haurem de fixar en la posició, la participació i la iniciativa per intentar resoldre els problemes de convivència que ara tenim sobre la taula. No es tracta de polititzar els fets de la nit de naps i cols. Crec en la intel·ligència de la població que no es deixaria enlluernar per falses declaracions sinó que té en compte les accions que les diferents forces polítiques emprenen.
Per tot això, com a vilatà preocupat per la situació actual, animo els nostres representants polítics a l’Ajuntament d’Arenys de Mar que facin un darrer esforç per aconseguir que la nostra població recuperi la serenor que necessita, i estic convençut que els ciutadans en general, els joves napaires i els seus familiars i amics, valoraran l’esforç que s’hi esmerci i col·laboraran perquè Arenys de Mar se senti orgullós de la seva ciutadania i dels seus representants polítics.