diumenge, 4 d’octubre del 2015

Ni C's ni Podemos donen la majoria absoluta

Sortim d'unes eleccions i ja ens bombardegen amb enquestes dels resultats de les properes. De fet són a tocar i és normal que la mecànica electoral dels partits i mitjans de comunicació es posi en marxa. 
Avui és La Razón qui publicava les seves dades. Tot i que no em mereixen confiança, perquè si algú és presumiblement manipulador aquest seria un diari que ens ha donat mostres de parcialitat i interessos electorals evidents, si que els resultats que dóna la seva enquesta no són bons per al PP, però tampoc és per llençar coets C's i Podemos. 
Segons els resultats de l'enquesta cap dels dos partits en ascens podria sumar majoria absoluta amb els hipotètics amics, la qual cosa deixaria un panorama força interessant, sobretot per als que no desitgem una majoria absoluta com la que hem patit durant aquests darrers quatre anys.
Vist els resultats catalans, si els extrapoléssim a Espanya, Podemos s'hauria de desinflar i les esperances d'ara fa dos anys s'haurien frustrat. No és el cas de C's, que l'enquesta no reflectiria el que ha passat a Catalunya. 
El PP diu que la població de l'àrea metropolitana de Barcelona, on C's ha obtingut tants bons resultats, no és la mateixa que hi pugui haver a Valladolid o Salamanca, molt més propers, segons ells, al posicionament del PP. Això els fa pensar que l'extrapolació dels resultats catalans no funciona i que els espanyols valoraran l'esforç del seu partit per fer sortir Espanya del desastre on ens havia col·locat el PSOE.
Tindrem moltes ocasions per analitzar les diferents enquestes que publicaran fins a mitjans de desembre. També haurem d'observar totes les mesures que prendrà el govern del PP per animar-nos a votar-los. Llavors es queixen dels altres que actuen amb finalitat electoralista. Ho fan tots, però el PP és qui lidera el rànquing.