dimecres, 14 d’octubre del 2015

El ministre d'afers estrangers s'empassa l'orgull

Un fet que hauria de considerar-se normal fa que avui el trobem remarcable. Per què serà? El president del Congrés de diputats ha fet quadrar el ministre d'afers estrangers després d'haver contestat de manera inapropiada al diputat de CIU Jordi Xuclà.
Deia que ho trobem remarcable perquè el PP no és un partit que s'hagi caracteritzat perquè els seus càrrecs públics actuïn amb objectivitat. El president del Congrés ha de fer complir les normes de comportament a tots els seus diputats, siguin del partit polític que siguin. Això, que trobem tan lògic, no sempre passa.
Diu el ministre Montoro que alguns militants del PP s'avergonyeixen de ser del Partit Popular, i alguns s'estripen les vestidures. Més aviat el que està passant dins del PP, sobretot al País Valencià, Catalunya i les Balears, és que hi ha corredisses per aconseguir els pocs llocs que aconsegueixen retenir a les respectives institucions, i al País Basc, que mantenia un cert carisma i reconeixement, l'han espifiat forçant a dimitir la seva presidenta. Allà, on C's li havia posat fàcil al defensar la supressió del concert econòmic, s'hi han posat d'esquena.
El PP inicia una campanya electoral que només el pot salvar la mala situació en que es troba encara el PSOE i les dificultats que pot tenir C's per arrencar-li vots a l'Espanya profunda.