dimarts, 20 d’octubre del 2015

La Maria Antònia tenia raó, la Forcadell presidenta

Ja ho deia divendres la Maria Antònia. Aquesta amiga jubilada que s'apunta a tots els cursos, viatges i espectacles, sembla ser que té més informació que tots nosaltres. Divendres ja ens deia que ERC proposaria Carme Forcadell per a presidenta del Parlament català, que es podria constituir dilluns vinent.
La decisió la veurien bé CDC i ERC, i molt probablement també la CUP. El que no està tan clar és que hi hagi consens per elegir el president del govern i ja hi ha qui pensa en unes noves eleccions autonòmiques per al mes de febrer o març.
Potser sí que donarem la raó els que fa temps que demanen que ens deixem d'històries i ens posem a treballar. Estic segur que de treballar ho fan, però si més no la sensació és de pèrdua de temps, i això a vegades és suficient com per aturar-ho tot.
Diu la Carme Forcadell que intentarà ser la presidenta de tots. D'entrada ha de ser la presidenta de tot el Parlament, si finalment és l'escollida, i això vol dir que s'haurà d'entendre i acceptar diputats i diputades tan distants amb ella com C's i PP.
C's entren amb molta força. La força que els dóna haver multiplicat gairebé per tres el nombre de representants, i el que és més important, esdevenir la primera força de l'oposició, amb nou diputats més que el PSC i més que doblant en escons al PP, Catalunya sí que es pot i la CUP.
El paper de C's els primers dies serà clau per entendre quina serà la dinàmica parlamentària durant aquesta legislatura que, com es preveu, pot ser molt curta. D'uns pocs mesos, si no s'aconsegueix formar govern, o d'un any i mig, si es confirma el full de ruta cap a la independència. La campanya i els resultats electorals del 20 de desembre també afectaran significativament el desenllaç parlamentari català.