dimarts, 6 d’octubre del 2015

Un cop d'estat judicial

Arribarà un dia en què els governants entendran que les lleis es poden canviar. Podem estar d'acord en l'obligatorietat de complir la llei, però també haurien d'entendre que les lleis queden obsoletes al cap dels anys, i la Constitució també.
Tot i que pot semblar molt evident, el PP i C's, per posar dos exemples, no ho entenen d'aquesta manera. Estem parlant d'una llei que es va aprovar quan encara no havien nascut molts dels actuals electors, i alguns que la idolatren, hi varen votar en contra.
Hi ha més absurditats en aquesta picabaralla entre independentistes i unionistes. Una d'elles és la idea que tenen els unionistes que els independentistes només busquen fer perillar l'statu quo. O sigui que segons els unionistes per tal que tot funcioni normalment i sense problemes cal que tothom pensi com ells. Són els independentistes els que provoquen la fractura social.
El catedràtic de dret constitucional, Javier Pérez Rojo, afirma que la Constitució no s'ha de reformar, sinó fer-la esclatar. Segons el catedràtic, amb la sentència del Tribunal Constitucional contrària a l'Estatut de Catalunya que havia aprovat el Congrés de Diputats, el Parlament català i va ser referendat pel poble català, va significar un cop d'estat judicial que va matar la Constitució.
En el moment que una llei és utilitzada políticament per negar qualsevol possibilitat de diàleg i de canvi democràtic, significa que la llei té un problema d'interpretació o mal ús, o bé ha quedat obsoleta i cal reformar-la.