dimarts, 7 d’agost del 2012

Rocío Martínez-Sampere es posiciona

L'enquesta del CIS sobre la intenció de vot, que avui publiquen els diaris, torna a donar unes xifres de descontentament general que no ens estranyen gens. Tradicionalment l'opinió que la gent té de la política, i dels polítics especialment, és molt negativa. És per això que en uns moments de crisi econòmica, però també política, no pot sorprendre ningú.
Si ens fixem en les xifres veiem que no hi ha cap polític amb responsabilitat de govern que aprovi, tots per sota del quatre. La resta de polítics, però, tampoc no arriben al cinc. Tot això es tradueix a l'hora d'analitzar la intenció de vot, ja que la davallada del PP, víctima de les retallades, però també de la seva inoperància i poca o nul·la transparència, no és aprofitada per ningú més. El gran partit de l'oposició, el PSOE, ha estat incapaç d'aprofitar-ho i recuperar part de l'enfonsada que va patir en les últimes eleccions.
Per cert, el PSC, segons he llegit a la premsa, ja està fent llista per a les primàries. No sigui que el president català tiri endavant l'amenaça de convocar eleccions anticipades. He vist que 'els capitans' o els que remenen les cireres (no sé com se'ls ha d'anomenar), s'han adonat que el seu home de palla, en Pere Navarro, no té futur, i ja estan preparant la substitució en la figura de la Rocío Martínez-Sampere. Darrerament ha tingut molt protagonisme i la noia té taules.
Els candidats sobiranistes, Ros i Tura, podrien tenir algun futur en la lluita contra en Pere Navarro, però la nova protagonista els hi posarà molt difícil, i no cal enganyar-nos, perquè tots sabem on es troba la majoria de l'actual militància.