dissabte, 25 d’agost del 2012

La CUP es menja ICV?

L'altre dia, i sense que ningú s'enfadi, estava donant voltes sobre la CUP, en general però també la d'Arenys, i em va venir al cap la idea que si finalment es decidia a fer el salt i optar a ser una força política normal, vull dir, que vulgui tenir presència a totes les administracions, probablement perjudicaria a ICV.
Sempre he pensat que Iniciativa per Catalunya es va decantar per al Verd a mida que el seu to esquerranós s'anava aigualint. Actualment li passa una mica com a ERC que la 'E' més aviat els sobra, i han reforçat més la línia catalanista.
Partint d'aquesta impressió personal, en què la CUP absorbeix la raó de ser d'ICV, potser seria l'hora de sumar forces i reduir partits. De la mateixa manera que ERC hauria de fer front comú amb els escindits de Reagrupament i SI, la CUP podria ben bé sumar forces amb ICV, i deixar per a la memòria històrica els records de què va ser el PSUC en uns moments transcendents per a Catalunya.
Les dues forces, em refereixo a ERC-RCat-SI per una banda i CUP-ICV per l'altra, coincidirien també en el fet nacional, i a nivell local gairebé tots estan a l'oposició (l'excepció és el regidor del Bloc (VIA-SI-RCat) que encara no sé si està al govern, o bé governa des de l'oposició).
Però encara podríem reduir més el panorama i convertir-ho en una sola força política, és a dir, el partit CUP-ICV-ERC-SI-RCat. Esclar que el primer problema que tindríem seria decidir l'ordre de les sigles, per no ferir susceptibilitats. Encara que el gran problema continuaria sent el protagonisme. Qui va al davant. Qui porta els galons.
Perquè el problema dels nostres partits polítics és l'ànsia per estar al davant. No pas per servir més i millor, sinó per manar més. Per fer allò que un vol. És per això que fa tants anys que somiem en la independència i que ho continuarem fent.
Deixeu-me, però que no ho acabi aquí. Si he dit que el component esquerranós havia saltat, potser hi podríem afegir CIU (en el benentès que el corrent independentista d'Unió guanyi a la direcció de Duran). Llavors tindríem el partit CDC-UDC-ERC-RCat-SI-CUP-ICV, amb l'ordre que preferiu, que se les tindrien amb el PP, el PSC i C's, si encara aguanten.
Me n'he deixat uns altres: EUIA que ja no sé on posar-los, perquè aquests suposo que sí que són d'esquerra, oi? Però m'imagino que en són quatre. Amb tot el meu respecte.
Em grinyola CUP-CIU per allò d'esquerra-dreta. He estirat una mica massa la corda, oi? Què fem? ho provem o ho deixem tal qual? Ens anem barallant com de costum?