dilluns, 13 d’agost del 2012

Lloret es queixa del turisme, i Arenys què?

Aquests dies l'Ajuntament de Lloret de Mar i molts vilatans han manifestat el seu enuig per la manera de promocionar el turisme local des d'Alemanya. Es queixen perquè la propaganda que es fa anima a venir un turisme de borratxera. Fa dècades que sento queixar-se la gent de Lloret perquè l'estiu està ple de jovent caminant pels carrers ben borratxos, molestant els pocs que intenten dormir. No és una cosa d'ara, però l'anunci que s'ha vist aquest any ha ferit les susceptibilitats més del compte.
No siguem ingenus i obrim els ulls. Què busca el jovent a l'estiu? on ho troben? Creieu que tal com està plantejat Lloret, es presta a que vingui turisme de qualitat? Quin tipus d'hotels hi ha a Lloret? Quins serveis donen? a quins preus? Quins serveis ofereix la població?
Agradi o no, cadascú té allò que sembra, i si Lloret ha crescut d'una manera determinada és perquè les persones que podien decidir, ho han volgut d'aquesta manera. Què es vol fer ara? Si de veritat el que es vol és canviar la demanda de serveis, hem de començar a canviar l'oferta, i això fins ara no ho he vist per enlloc.
A mi no m'agradaria viure a Lloret. No voldria que Arenys tingués aquest tipus de turisme, però les coses no neixen per generació espontània. L'èxit es comença a treballar i no arriba fins que ha ben madurat. A mi m'agradaria que Arenys tingués més visitants, més turisme, però per aconseguir-ho ho hem de dissenyar i lluitar. No si val criticar allò que tenim si no hem mogut un dit. La responsabilitat és dels que fan i dels que no fan.
El govern municipal d'Arenys en aquest mandat ha anunciat la seva voluntat de treballar el turisme per aconseguir que més persones arribin a Arenys. Ho hauran de treballar, però no només ells. Nosaltres hi hem de col·laborar. Com? millorant els serveis, també els privats. El comerç hi té un paper clau, però també nosaltres fent un esforç per mantenir net el municipi, essent amables i imaginatius.
Organitzar activitats diverses al llarg de l'any és una bona manera d'atraure visitants, és l'oportunitat per oferir bons restaurants, un comerç excel·lent, i una platja amb bons serveis i netedat, per engrescar-los a tornar i ser bons transmissors. Hem d'aprofitar sinèrgies i aconseguir feina per als nostres joves i evitar que Arenys es converteixi en un poble dormitori, on tothom es lleva al matí per sortir a treballar a fora.