divendres, 1 de juny del 2012

Arenys de Mar vol aprovar un romanent d'1,8 milions

Aquesta setmana vaig llegir que l'alcalde d'Arenys suspenia el Ple municipal de maig perquè volia estudiar a fons la possibilitat d'invertir amb el romanent positiu que portaven a aprovar. Segons deia la notícia, hi ha impediments legals perquè això sigui possible, i la veritat és que no ho entenc.
Estem en un moment de crisi profunda on la majoria dels ajuntaments estan a punt de fer fallida, amb un deute per sobre dels límits i amb moltes factures endarrerides. Molts d'aquests ajuntaments han necessitat que el govern els solucionés la papereta, com a mínim per poder pagar els proveïdors. I resulta que hi ha un ajuntament que està molt per sota del nivell acceptat de deute, que no té factures pendents per pagar, i tanca l'exercici amb un romanent d'1.800.000 euros, i no els pot fer servir? No pot dedicar-los a resoldre les primeres necessitats d'una població pràcticament asfixiada per la crisi? No ho entenc.
No m'allargo, perquè és molt tard i desconec el per què de la situació, però en parlaré algun altre dia. Avui deixar constància de l'absurditat de moltes de les mesures que el govern espanyol està practicant, i un secret: penso que per a Catalunya aniria bé que Europa ens intervingués. Vull dir que ens intervingués formalment, perquè per ara el govern espanyol està lligat de mans i peus, i incompetent per resoldre la situació.

1 comentari:

Ramon Vinyes ha dit...

Xavier, de fet el Le ja s'havia fet. Era la convocatòria d'un d'extraordinari. De fet la por és en funció del que diu la llei que no ho deixa gaire clar i les recomanacions de l'ACM...que no de Diptació ni FMC. Sembla qu s'està a l'espera del reglament. En tot cas és una absurditat el principi que es diu deermina el govern afegint que a més s'ha redactat malament.