dissabte, 16 de juny del 2012

Algú fa els deures, però tard

Avui hem vist com l'expresident Zapatero reconeixia que en alguna cosa es va equivocar. Potser jo ho he volgut entendre així. A l'entrevista que l'ARA feia avui a qui havia estat ministre d'Administració Públiques, el socialista Jordi Sevilla, també reconeixia que no ho varen fer prou bé. S'excusava en què era molt difícil en plena eufòria, retallar i donar males notícies. Aquesta idea també la vaig sentir a dir parlant d'aturar els AVE. Esclar, com que no s'atreveixen, van fent gros el forat.
També el president del Consell General del Poder Judicial, el senyor Dívar, avança que dijous dimitirà, ja que li sap greu haver perjudicat la institució. El que li sap greu és que s'hagi descobert i no s'hagi pogut jubilar després d'estafar els espanyols malversant diner públic.
O sigui que tothom es va excusant, però ho fan perquè no tenen cap més remei. Se'ls ha descobert. Ens han arruïnat. I el problema més gros és que els que continuen decidint, no estan fent els deures, i esperaran a fer més desgràcies, per després reconèixer que no ho han fet prou bé. I és que l'orgull hispà és molt orgull!
L'FMI ha demanat que s'apugi l'IVA i es redueixin els sous públics. Rajoy, però diu que no ho farà. Que ja ho té controlat i que són altres coses que Europa ha de fer. No n'ha tingut prou en fer el ridícul el cap de setmana passat que avui hi torna. A mi ja em va bé que no abaixi els sous, però m'agradaria veure-li una certa coherència en tot el que fa. 
Jordi Sevilla diu que la democràcia està segrestada pels mercats, i que caldria una altra manera de fer política. Esclar que ho diu quan els que manen són els altres. M'imagino que el PP ja veu bé el que fa. Probablement l'excepció és l'alcalde de Manacor. La llàstima és que no se n'adonaran fins que estiguin a l'oposició, però llavors ja serà massa tard. Potser ni tan sols ho podran explicar.