dimecres, 20 de juny del 2012

El PP, un partit polític d'ignorants?

Jo em demano: el PP és un partit polític ple d'ignorants, o bé es tracta simplement d'una obsessió malaltissa contra el català? Ja m'imagino que per fer-te militant del PP no t'exigeixen un coeficient intel·lectual baix, ni és pura coincidència, però quan veus com actua el PP aragonès, com ho fa el valencià i com ho fa el balear, penses que alguna cosa tenen en comú que els fa tan agressius contra la nostra llengua.
És cert que si l'obsessió per anular el català s'assembla amb l'obsessió per declarar que Espanya no ha estat rescatada, tenim un greu problema. Seran capaços d'aniquilar la llengua catalana, cosa que no va aconseguir el dictador en quaranta anys.
Avui escoltava com uns tertulians es preguntaven si no hi havia intel·lectuals a l'Aragó que protestessin per la bajanada del seu govern. Mira si és ridícul tot plegat, que fins i tot el ministre de cultura espanyol, que no ens té gaire simpatia, ha declarat que "li semblava" que es tractava de la mateixa llengua.
El PP ha confós governar en majoria, en fer el que li roti en tot, carregant-se tot allò que li fa nosa. La democràcia no és això. El PP és un partit d'inclinació dictatorial que participa al joc democràtic, i quan li surt bé, s'hi repenja i ho trepitja tot.
El PP és la demostració de que la transició democràtica no es va fer bé, o millor dit, no es va fer. Nosaltres tampoc hem fet bé les coses. Fa uns dies que des del País Valencià demanaven a ERC que deixés de marejar la perdiu i se n'anés. Que estava fent més nosa que servei al català de València. També llegia que ens deixéssim de parlar a tort i dret dels Països Catalans. Que no afavoria en res.
El president Mas avui deia que el català no és patrimoni de ningú. Precisament aquí rau el problema que té el PP. No pot sentir parlar de llengua catalana, perquè ho veu com una invasió dels catalans. Confonen llengua amb territori. I alguns catalans, que no són precisament del PP, també pensen equivocadament.
Montoro ens ha recordat que no estem rescatats. Potser per això tenim l'aigua al coll. La consellera de cultura d'Aragó, ens ha explicat que allò que parlen a la Franja de ponent, és "la llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental". Queda clar?
Per això avui hem descobert que a Mèxic parlen el mexicà, a Bolívia el bolivià, a l'Argentina l'argentí... mireu si n'hi ha de llengües que han sofert durant molts segles la invasió de la llengua espanyola. La ignorància és molt atrevida, i el PP té un entorn que és ignorant o malvat.