dijous, 31 de maig del 2012

El govern espanyol no n'encerta ni una!

De la premsa d'avui m'han agradat dues idees, que considero interessants. De l'ARA, l'article d'Iu Forn, diu: "Actualment la política funciona estil Chelsea o Real Madrid. És a dir, tu a destruir el joc dels altres, a esperar al teu camp sense jugar mai (però mai) la pilota i, si tens sort, quan arriba el rival, comet un petit error, patapam!!!, contracop, fots un gol, partit guanyat i, au, campió." Queda clar, oi? A veure què fa malament el partit del govern perquè me'l pugui carregar, encara que jo ho hauria fet pitjor, si no és el cas que així ha anat. 
La segona idea l'he trobat a La Vanguardia, a 'La Contra'. L'entrevistat, Parag Khanna, un geoestrateg d'economies emergents, hindú, que afirma: "Guanyar eleccions no et fa bon governant", i afegeix "ni una majoria absoluta et fa eficient", i encara "Perquè només hi ha dues maneres de governar: bé o malament. I això no depèn del partit que siguis. Si ets un inepte per governar, encara que et votin, no milloraràs el teu país.
L'entrevista continua i val la pena llegir-la. I us avanço una altra frase: "Crec que la democràcia a Europa degenera en populisme". És el que he dit moltes vegades: la impressió que tens dels teus governants és que ens consideren uns ignorants, que ens poden enganyar amb qualsevol cosa. Ens ho emboliquen amb coloraines i ens ho empassem tot. Saben que amb quatre subvencions ja ens han comprat el nostre vot, i així ells s'asseguren la cadira. Potser sí que som mesells i tenim el que ens mereixem, o no!
Avui Rajoy ha hagut de sentir com el president del Banc Central Europeu el renyava i li deia que el seu govern havia actuat "de la pitjor manera possible". I nosaltres (bé, jo no) que ens crèiem que amb la retirada de Zapatero tot s'arreglaria... Doncs com més anem, menys valem!
Per tant... fem llista: populisme, mala praxis econòmica... perquè ja té col... la cosa! resulta que s'incrementa l'IRPF i es manté l'IVA, i el que s'havia d'haver fet era tot el contrari. Qui assessora el govern espanyol? algú que ens vol mal? algú que té els estalvis a un paradís fiscal? Tenim uns polítics incompetents que no ens mereixem.
Per cert, felicitats Jordi Savall!