diumenge, 10 de juny del 2012

Arenys de Mar està brut


De la passejada d'avui em queda la imatge d'una plaça de les palmeres i entorn molt brut. L'entrada de Can Martínez, que ara no s'hi passa, estava plena de papers i plàstics. La sensació de qui arriba a Arenys per visitar la platja és desastrosa. La culpa serà de qui sigui, però la conseqüència és una imatge d'un Arenys brut.
No pot ser que els vilatans haguem de conviure amb tanta brutícia. Els primers responsables són els que embruten, i després els que no netegen. Parlem molt de civisme, però no fem res per embellir l'espai públic. La culpa sempre és dels altres.
Arenys de Mar pateix la invasió d'altres organismes i administracions que tenen competència dins el territori, i això complica molt el poder mantenir en condicions l'espai públic, però això no hauria de ser excusa. Cal trobar la manera de resoldre aquest problema que taca la nostra imatge. Qui ha de mantenir net la plaça de les palmeres i la zona d'aparcament?
Enguany hem perdut la bandera blava que feia tres anys s'havia aconseguit a la platja del Cavaió. Entenc per què s'ha perdut. No sé com estan les altres platges que han mantingut la bandera, però la nostra no se la mereixia. I la culpa? doncs m'imagino que en bona part són els 3.000 signants en contra de la reforma de la platja, i a continuació les administracions que l'han aturat i els partits polítics que també s'hi varen posar d'esquena.
Arenys, una vegada més, peca d'orgull i de pretensió, mentre els pobles veïns li passen la mà per la cara. Continuem vivint del passat, que no hem sigut capaços d'actualitzar. Ens queixem dels polítics, però tampoc reben el suport que necessitarien. Si som incapaços de mantenir una vila neta, ja podem adornar-la amb flors i fires artesanes, que els visitants s'emportaran una pobre impressió de la nostra vila.