diumenge, 18 de desembre del 2011

Siguem solidaris amb la Marató

Avui és el dia de la Marató de TV3. De fet és la Marató de Catalunya perquè la seva incidència supera el nombre de seguidors de la cadena i mobilitza una bona part de la població catalana. Molts a través dels donatius i, d'altres sensibilitzats pels protagonistes de la moguda.
Enguany la generositat que acostuma ser la protagonista de la diada ho és per partida doble. Ho és perquè els catalans aporten diners i col·laboració per recaptar el màxim de diners possibles, però també és solidària perquè es tracta de la donació d'òrgans vitals per salvar la vida dels altres. Donació després de la mort i també donació en viu. Avui, doncs, es demana diners per seguir investigant sobre els transplantaments, però al mateix temps se'ns demana generositat per cedir els nostres òrgans quan no ens siguin necessaris o, en vida, siguin prescindibles, com pot ser un ronyó o part del fetge.
El repte d'aquest any és organitzar un acte solidari com aquest, en un moment de crisi econòmica en que moltes famílies tenen problemes per acabar el mes. No hi ha dubte que en aquests moments seria gairebé impensable iniciar un projecte com el de la Marató, però Catalunya és solidària des de fa vint anys, i això no es perd fàcilment. Veurem si el creixement sostingut any rere any es veu estroncat per la situació econòmica actual, però sigui quina sigui la suma final recaptada, no hi ha dubte que cal fer un agraïment a tota la ciutadania solidària que creu en les persones i creu en aquest gran país que és Catalunya.