divendres, 16 de desembre del 2011

Amaiur no tindrà grup propi al Congrés

La mesa del Congrés ha denegat la possibilitat que Amaiur pugui formar grup parlamentari al Congrés. M'agradaria pensar que la negativa s'ajusta a dret i que tothom passa pel mateix filtre i es respecta la lletra de la norma que regula la institució. La ciutadania ha de respectar la decisió, perquè no es tracta de cap judici subjectiu, sinó de fer complir escrupolosament la llei.
El problema sorgeix al moment que malpenses; que no t'acabes de creure que sempre es faci complir la norma, al marge de les simpaties que un partit o un altre puguin despertar. Ningú pot al·legar desconèixer l'animadversió que Amaiur provoca a partits com el PP i UPyD. El titular de l'ARA diu "El PP deixa Amaiur sense grup propi", però... no ens equivoquem! el PSOE i CIU s'han abstingut. No entenc l'abstenció, perquè si s'ajusta a dret, havien de votar en contra, i si la normativa els ho permet, hi havien de votar a favor. L'abstenció només vol dir, o bé rentar-se les mans, o bé que reconeixen que en altres ocasions s'ha fet favors a partits perquè poguessin formar grup propi. Tots sabem que si.
No m'agrada. No comencem bé, com tampoc ha acabat bé l'actual govern en funcions. Pinten bastos i tenim molts números perquè ens toqui el rebre. Rajoy ja ens ha posat en estat d'alerta.
Per cert, i canviant de tema, Iceta ha llançat la tovallola i ha avançat a qui donava suport (al candidat Pere Navarro, a qui es defineix com a preferit per la cúpula del partit). És Pere Navarro qui tothom preveu que serà el clar guanyador, i ara jo voldria fer una porra: Iceta formarà part del nou executiu del partit. Cares noves i canvi. Tothom ho veu a la seva manera.