diumenge, 25 de desembre del 2011

Destituït un càrrec de confiança del PP

El que hauria de ser normal esdevé notícia. L'alcalde popular de Badalona ha destituït un càrrec de confiança que va patir un accident perquè conduïa begut. Les persones que ostenten càrrecs públics, hagin estat escollits per la gent o a dit pels representants polítics, han de donar exemple amb el seu comportament, i és bo que quan no es comportin correctament, se'ls faci fora. Això, malauradament, no passa gaire sovint, sinó que existeix una mena de corporativisme que defensa el que seria indefensable.
És cert que darrerament hi ha molts judicis a polítics a qui s'acusa de corrupció i d'enriquir-se de manera fraudulenta, però no ha estat fàcil portar-los davant el jutge, i encara s'ha fet massa comèdia. Diuen que tots som iguals davant la llei, però alguns ho posem en dubte. Ahir el Rei ens ho va recordar, en el seu missatge de Nadal. Es referia al seu gendre Urdangarín, preparant el terreny per si ha d'anar a judici. Malgrat tot la llei no sempre s'aplica de la mateixa manera, o si més no hi ha qui té recursos per burlar-la perquè la culpa sigui més lleu o fins i tot desaparegui.
És per això que en un estat democràtic la transparència és bàsica per assegurar el correcte funcionament, i evitar que els que ostenten el poder no l'utilitzin per als seus propis interessos. A tot arreu hi ha corruptes i estafadors, però no més que als altres llocs. Obligant que tot sigui visible, facilita que el comportament s'ajusti a dret.
Avui els republicans exigien irònicament que el Rei s'apliqués la dita que tots som iguals en dret. Si la família real hagués de passar per les urnes, podríem afirmar que estan en igualtat de condicions? El meu veí, segur que no té les mateixes condicions, perquè està a l'atur, no rep cap prestació econòmica i té una família per mantenir. I l'altre que l'han fet fora de casa? i aquella família que viuen en una habitació tots quatre? Tenim molt recorregut a fer abans no puguem assegurar que tots estem en igualtat de condicions. Això a casa, no diguem què passa més enllà.