dilluns, 12 de desembre del 2011

La Padània es farà la seva pròpia moneda

La Lliga Nord dóna per fet la caiguda de l'euro i assegura que crearà la seva pròpia moneda. Ha partit peres amb Berlusconi a qui acusa d'estar junt amb els comunistes, pel fet que hagi donat suport, com els partits de centreesquerra, al govern de Monti. Ara, Umberto Bossi es fa el fort, quan se li ha girat la truita i aquell amb qui va pujar al capdamunt, ha quedat amb les potes enlaire.
Veurem en què queden les seves paraules independentistes, atacant el sud d'Itàlia i renegant del passat. El seguirem de prop per veure què en podem treure de bo, però no crec que sigui un model a seguir. El menyspreu que manifesta és molt proper a pensaments nazis, un nacionalisme perillós que no el voldria per a casa nostra, encara que hi ha alguns elements que també els tenim, però són pura anècdota, encara que no ho sàpiguen.
Nosaltres encara ens refiem que Europa ens salvarà, tot i que no té res a veure amb l'Europa que somiàvem ara fa 30 anys. Tots plegats ho hem fet força malament i ara en paguem les conseqüències. D'aquí a culpar els altres de la nostra desgràcia n'hi ha un bon tros, i és precisament això el que Bossi no sap veure ni vol entendre.
Nosaltres mirem de reüll els britànics i ens sap greu que s'allunyin, perquè ens agradaria ser més forts, tots plegats, no sols. La nostra identitat no es posa en dubte ni es qüestiona perquè ens agradi anar de bracet en el projecte europeu. És per això que no aspirem a retornar a la pesseta, ni a la moneda que poguéssim crear els catalans. Encara creiem que l'euro té recorregut, i desitgem que el futur ens doni la raó.