divendres, 23 de desembre del 2011

L'etiqueta als ministres

Una vegada hem conegut els noms dels nous ministres espanyols, ara es tracta de llegir la seva biografia i, d'alguna manera, etiquetar-los. Oi que es fa això? Aquest és així, i aquell és de l'altra manera... sembla ser que n'hi ha un que es defineix com a hooligan del Madrid. Poca broma! a més li agraden molt els toros. És el nou ministre d'Educació, Esports i Cultura.
L'altre és el ministre Cañete. Ja li han enxampat una d'aquelles frases que només es diuen perquè el subconscient treballa, i és més sincer que el conscient. Del ministre d'Economia el primer que s'ha comentat és el seu passat a Lehman Brothers fins que va fer fallida. Després tenim el venedor de míssils, que li han donat Defensa.
Per altra banda, també hi tenim un ministre, ex fiscal, ex president autonòmic i ex alcalde, a qui sempre se l'ha vist diferent als altres, diferent als altres polítics del seu partit. Si més no des de Catalunya. Hem jugat a contraposar-lo a polítics com Aznar, Aguirre, Camps... a veure'l menys de dretes, si més no de la dreta casposa que tan ens fastigueja.
Amb la composició del nou govern es parla de la quota catalana, la gallega (la majoria són madrilenys), i del fet que no n'hi ha cap de València. Tothom ho interpreta com un càstig a les disbauxes del PP valencià. Tampoc n'hi deu haver cap de ses illes, però això no és tan estrany.
Sigui com sigui, però, els nomenats són els que ens hauran de treure del clot, i la feina no és senzilla. Què preocupa més als catalans? Sortir del forat, o de l'estat? a tots el mateix? Duran diu que és un bon govern. Molt millor que els anteriors. No sé si només es refereix als del PSOE o també pensa en els governs d'Aznar. Tenen bon perfil? Com jugaran la majoria absoluta?