dijous, 24 de novembre del 2011

La manca de respecte del PP

Em sap greu haver de donar la raó a aquells que tot el dia carreguen contra els polítics. No estic d'acord en que tots siguin iguals i els puguem posar en el mateix sac, però hi ha evidències que no saps com dissimular, i acabes acceptant que els crítics compulsius tenen bona part de raó.
El Partit Popular, en veu del candidat per la circumscripció de Barcelona, acaba d'ofendre els seus votants, en particular, i a tots els catalans en general. L'ofensa més gran és l'engany, i la demagògia política. No cal que passin dos anys, sinó que amb dos o tres dies ja es descobreix la falsedat dels missatges i actituds polítiques, deixant els ciutadans com una colla de babaus que tot s'ho empassen.
El Partit Popular es va posar del costat de CIU i del president català, exigint al govern socialista de Madrid, el pagament avançat del fons de competitivitat. Fins i tot varen arribar a votar una moció de CIU, al Congrés de Diputats, demanant el traspàs del fons a la Generalitat. Una posició que varen defensar durant la campanya electoral, i que utilitzaren per atacar al PSOE. Doncs ara, tres dies després de les eleccions el senyor Jorge Fernández afirma que no està per bromes, i que això d'avançar els diners del fons, res de res.
No discutiré la idoneïtat d'aquest avançament, ni la legitimitat de no fer-ho. Em limito a denunciar la manca de respecte vers la ciutadania, a qui s'enganya amb total impunitat. Aquí caldria canviar les lleis, i castigar qui enganya de manera flagrant. Una cosa és equivocar-se i l'altra obrar de mala fe. 
Del senyor Jorge Fernández no en tenia res a dir. Em semblava un polític honest, que defensava els seus plantejaments ideològics, i era respectuós i molt més tolerant que altres personatges del seu mateix partit polític. Ara, però, amb aquesta sortida d'estudi, tot el meu respecte i reconeixement se'n va en orris, i el col·loco al piló de mals polítics, que provoquen la desafecció i el menyspreu de la societat vers les persones que es dediquen a la política. El seu germà, regidor a l'ajuntament de Barcelona, avui ja es veia futur regidor de govern de la capital catalana, i veia com a cosa de poc temps, d'entrar al govern de la Generalitat. Potser acabarà d'aquesta manera, però avui el seu germà m'ha demostrat poca categoria política i un menyspreu a totes les persones que encara confiem amb els polítics, perquè facin avançar el nostre país.