dissabte, 5 de novembre del 2011

Com justificar el bullying

La societat nord-americana no la he entès mai. M'imagino que hauria d'anar-hi a viure una temporada per conèixer la seva manera de ser i de pensar, i potser llavors entendria decisions com la que avui llegia a la premsa. L'estat de Michigan aprova una llei que justifica el bullying si es fa per motius religiosos. O sigui que un company d'escola o un professor pot fer buylling a un estudiant si té motius morals o religiosos per fer-ho.
Tots hem llegit casos de suïcidis de nois o noies joves després d'haver patit situacions de bullying, que els ha portat a la desesperació. Tots acostumem a recriminar aquesta actitud i demanem que es reguli legalment per castigar els agressors. Resulta, però que a l'estat de Michigan el bullying quedarà justificat i despenalitzat, si l'autor té conviccions religioses que el motiven. És a dir, si algú es veu atacat en les seves conviccions religioses, per alguna actuació o manera de ser del company, alumne, amic, veí, conegut... podrà legalment fer-li bullyuing, perquè la llei l'empararà.
Els EUA viuen obsessionats pel sexe i la religió, i en canvi la possessió d'armes no té límits. Personalment considero més greu un atac amb armes que un insult a les meves creences religioses o una exhibició de component sexual. La mort no té solució, l'insult o l'exhibicionisme es pot superar. Només es tracta d'educació i respecte. Es pot pensar tan diferent?
Probablement la notícia que comento, no té cap repercussió als EUA, però en canvi destaca a la nostra premsa, perquè els nostres models de comportament trontollen i desafinen. No espero conseqüències de la llei aprovada, però si fa el cas, analitzarem la responsabilitat dels votants a favor de la llei, i explicarem per què ho trobem tan escandalós. Per què s'estranyen que els musulmans matin emparant-se en la seva fe religiosa? No estan actuant de la mateixa manera? Una ofensa a la meva religiositat, em justifica qualsevol agressió a l'altre? segur que hi ha alguna cosa que falla. Aquesta llei no és justa.