divendres, 4 de novembre del 2011

El rector demana disculpes

Una de les qualitats de tot professional és la rigorositat, sobretot quan es tracta amb persones, amb totes les casuístiques. Prendre decisions no és fàcil, i encara menys mantenir el mateix criteri, peti qui peti. A la feina m'hi trobo molt sovint, i és una de les coses que demanem als nostres polítics, i no sempre ho aconseguim.
Amb la substitució de Mn. Martí i Mn. Pepe a la parròquia de Santa Maria d'Arenys, va entrar un nou rector que de seguida va posar a la pràctica el seu model de parròquia, canviant hàbits i costums dels parroquians, des de feia molts anys. Els canvis no són fàcils d'assimilar, sobretot perquè es trenquen inèrcies. En aquests casos es fa necessària molta pedagogia, per facilitar la comunió dels clients o usuaris, en el nostre cas fidels.
La supressió de la missa en els enterraments, va ser potser un dels canvis més dràstics i que es van viure amb més rebuig, acceptant-ho per obligació i no pas per gust. Hi va haver més canvis, alguns per decisió del nou rector, i d'altres per diferents circumstàncies, probablement també perquè els feligresos varen canviar la seva actitud i participació a la comunitat parroquial.
Diumenge passat va succeir un fet inusual, comportant molts dubtes i preguntes. Un ciutadà arenyenc, de família molt significada, era enterrat en diumenge. Són moltes les famílies que voldrien celebrar l'enterrament en diumenge i no haver d'esperar un dia més, amb les conseqüències econòmiques que també els suposa. El fet excepcional no ha estat ben acollit pels parroquians i contra les crítiques, el senyor rector ha sortit al pas, demanant disculpes per "una decisió poc rigorosa".
No ha estat un fet insignificant, sinó que té la seva transcendència i en ensenya que no es pot abaixar mai la guàrdia, sobretot quan apliquem normes que, per més raonades que siguin, són contràries al costum i tarannà de la comunitat. Segur que Mn. Joan ha lamentat la relliscada i desitjarà que els seus feligresos oblidin l'incident, davant la promesa que això no tornarà a passar.