dimecres, 30 de novembre del 2011

El conseller Boi Ruíz, un inconscient?

Des del primer dia, el conseller de sanitat de la Generalitat s'ha dedicat a posar nerviosa la ciutadania. Hi ha qui pensa que és aficionat als globus sonda, que li agrada analitzar les respostes de la gent als seus discursos, o més aviat titulars. D'altres pensen que és un bocamoll, que diu tot el que sent a dir, i es queda amb la part més sensacionalista, aquella que crida més l'atenció. Finalment hi ha qui el considera un inconscient, que és incapaç de valorar el mal que provoca i la sensació de provisionalitat a tot el que toca, fins i tot, per a la resta del govern.
Les darreres declaracions on apuntava la idea d'exigir una pòlissa d'assegurança privada en funció del nivell de la renda de les persones, ha provocat malestar pel que significaria de pèrdua del sentit universal de la sanitat pública. El portaveu del govern ha sortit a desmentir la possibilitat comentada pel conseller. El que ha quedat clar, però, ha estat que el conseller hi estaria d'acord, encara que aquesta no sigui l'opció del govern.
Tenim, doncs, un conseller que si pogués decidir la política sanitària a seguir, hauria tirat pel dret en més d'una ocasió, i el model sanitari del nostre país no tindria res a veure amb l'actual. No sé si seria un model millor o pitjor, però de ben segur que seria un model de sanitat privada, amb una pèrdua dels drets de la ciutadania, posant en perill el benestar de les classes menys afavorides. Potser seria el típic model d'un partit de dretes, però això, per ara, sembla que a Catalunya no té la majoria suficient.
El conseller Ruíz pot ser un bon professional de la medicina, però no pas un bon polític, perquè no ha entès que no pot destriar la seva persona i professió, de la figura i representativitat d'un conseller, membre del govern de la nació. Segons quins comentaris només es poden interpretar com a resultat d'una inconsciència política que no es mereix estar al capdavant d'una conselleria, i que el president faria molt bé de cessar.