dissabte, 8 d’octubre del 2011

La popularitat de Duran en perill

Periòdicament i sobretot quan s'acosten les eleccions, la premsa treu estadístiques de tot tipus, amb intenció de vot dels diferents partits polítics, simpatia dels seus líders, previsió de resultats... Una de les dades que no hi acostuma a faltar mai és la valoració dels polítics de primera fila, entre els quals acostuma a ser-hi, des de fa molts anys, el senyor Duran i Lleida que, a més, ocupa la primera posició. 
Estranyament un polític català està més ben considerat que el president de torn del govern espanyol o el català i sol ser l'únic que supera el cinc. Tot això ho hem vist de fa temps, però molt em temo que les dades poden canviar a partir d'ara. 
Les declaracions del líder d'Unió Democràtica i candidat per CIU a les eleccions generals, durant la sessió del seu Consell General, i que immediatament se n'ha fet ressò la comunitat andalusa, probablement li faran perdre molts punts. Duran ha afirmat que els pagesos andalusos cobren el PER per estar un matí o tot el dia, al bar prenent copes. Això no ha agradat als polítics andalusos que de seguida han exigit una rectificació i el PSOE proposa reprovar Duran al Parlament andalús.
No és la primera vegada que aquest tipus de comentari s'escolta en les tertúlies improvisades de casa nostra. Ho comentem perquè ho hem sentit a dir i ens ho creiem, perquè d'alguna manera justifica la nostra crítica a l'espoli fiscal. Els polítics de primera fila, si més no, han de ser meus cauts a l'hora de fer segons quines afirmacions. Si jo ho dic mentre esmorzo al bar de la cantonada, té un valor, però si ho diu un líder polític que pretén obtenir la confiança de la ciutadania per formar part d'una institució pública, la repercussió és diferent. A mi no em vindrà el president de la Junta andalusa a demanar-me responsabilitats, però al senyor Duran sí.
No hi ha dubte que si el senyor Duran m'ho demostra, seré el primer de donar-li suport a les seves declaracions, però si li passa com a mi, que ho ha sentit a dir... li exigiré responsabilitat i serietat en la seva tasca política.