dilluns, 24 d’octubre del 2011

Més cara que esquena

A vegades penso que tots plegats ens hem venut l'enteniment. Llegeixes algunes notícies que sembla que no puguin ser, i són reals, amb protagonistes de carn i ossos, i amb una cara molt dura, això sí. 
Avui llegia que Teddy Bautista, que va dimitir del capdavant de l'SGAE quan es va conèixer tota aquella història d'estafa, d'un seu col·laborador, que desvia diners... doncs, tot i que va dimitir, ara reclama a l'empresa 800.000 euros per acomiadament improcedent.
Si ho recordeu, devia ser la setmana passada quan la que havia estat directora general de la CAM, i va ser acusada d'haver-se muntat un sou de 600.000 euros anuals i una renda vitalícia ben suculent, d'uns 31.000 euros mensuals, també reclamava ser readmesa. Havia portat la Caixa al desastre, forçant que fos rescatada.
I ells tan amples! no assumint cap tipus de responsabilitat!
No és estrany que estiguem tots indignats, alguns ho demostren més que d'altres, quan t'adones que la societat que entre tots hem creat, permet que hi hagi persones que visquin a l'esquena dels altres. Que tot els surti bé, i tinguin recursos per defensar-se d'allò que és immoral. Quan la justícia no va de bracet de la moral, vol dir que no funcionem bé. La legalitat no pot ser amiga de la immoralitat, i quan això passa, hem de clavar un cop de puny a la taula i canviar el sistema.
Expliqueu-m'ho perquè ho entengui: el govern espanyol actual recupera l'impost sobre el patrimoni, per sobre dels 700.000 euros, però que a Catalunya s'aplicarà per sobre dels 108.000 euros, o sigui que afectarà a molta més gent. El PP, que molt probablement estarà al capdavant del nou govern, diu que l'eliminarà. El presidents autonòmics del PP diuen que abonaran el 100%, però a Catalunya no volen tocar res. 
S'entén? com es veu tot plegat? com un joc? és seriós? podem confiar amb tota aquesta colla de polítics? no creieu que ens porten a vendre? Doncs si els polítics juguen amb nosaltres i els nostres diners, per què no ho poden fer en Teddy Bautista o la Dolors Amorós?
Trobo a faltar serietat, capacitat de govern i si a més hi ha una mica de sort... millor! però que me n'ensenyin uns altres, a veure si em fan més peça.